Verhalen

Een podium voor Vrij Scherpe Ondernemers

By 15 januari 2021 No Comments

Een podium voor Vrij Scherpe Ondernemers

In 2020 heb ik de verhalen verteld van een reeks inspirerende ondernemers. Iets dat begon als één van mijn hersenspinsels groeide uit tot een maandelijks terugkerend uitje, waar ik een flinke dosis energie en inspiratie aan overhield. Ontzettend leuk om te doen!

De rode draad in deze open gesprekken was de bevlogenheid die elk van de 14 ondernemers in zich heeft. Het eindeloos najagen van een passie, de ontembare drive om vooruit te gaan en het volhardende vertrouwen in het eigen concept. Voor mij waren de gesprekken een bron van positiviteit en nieuwe inzichten.

De verhalen die deze ondernemers met mij deelden verdienden het om verteld te worden. Het feit dat er zoveel positieve reacties op deze verhalen zijn gekomen is fantastisch.

 

De regie in eigen hand nemen

Uit de gesprekken met de ondernemers herken ik diverse sterke kenmerken. Een lijstje met punten die ik zelf ook nastreef:

 1. Het geloof in eigen kunnen
  Wanneer iedereen zegt dat het niet kan, er juist 100% voor gaan. Kansen zien en met beide handen pakken.
 2. Een optimist heeft de halve wereld
  Een positieve mindset helpt je vooruit. Daar komt de wet van aantrekkingskracht om de hoek kijken.
 3. Leef je passie
  Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats wanneer je écht iets doet dat je leuk vindt. Dan voelt het niet als werken 😉
 4. Veer terug na tegenslag
  Elke ondernemer kent zijn tegenslagen. Door kritisch naar zichzelf te kijken, ervan te leren en een tegenbeweging te maken groeit men en worden obstakels overwonnen.
 5. Omring je met de juiste mensen
  Zorg ervoor dat je omringd bent door mensen die je motiveren, positieve energie geven en/of hun kennis delen.

 

Het einde van Vrij Scherpe Ondernemers?

De reeks Vrij Scherpe Ondernemers is ten einde. Wel blijf ik verhalen vertellen en de eerste ideeën voor nieuwe content zijn in de maak.

Bedankt Neeltje, Geert, Arnold, Hanneke, Robert en Stevin, Joep en Jeroen, Linda, Robbie, Mark, Maartje, Jeroen en Mart. We spreken elkaar ongetwijfeld snel 🙂

Jochem

Author Jochem

More posts by Jochem