VerhalenVrij Scherpe Ondernemers

Vrij Scherpe Ondernemers 1: Neeltje’s Beautysalon

By 13 september 2019 7 Comments

1 september 2019 bestaat Neeltje’s Beautysalon 10 jaar. Voor deze gelegenheid interviewde ik haar en heb ik onderstaand artikel geschreven. Dit betekent ook de geboorte van een nieuw concept: Vrij Scherpe Ondernemers. Iedere maand deel ik een artikel met een bijzondere ondernemer. Mensen die vol overgave aan hun droom werken en ervoor hebben gekozen om dit vanuit een vrije, zelfstandige rol te doen. Hoe vergaat het ze? Wat drijft ze? En wat hebben ze gaandeweg geleerd? Vandaag deel 1 met Neeltje Kuenen.

 

“Al 10 jaar richt ik mij op huidverbetering en laat ik daardoor mensen stralen”

September is een bijzondere maand voor schoonheidsspecialiste Neeltje Kuenen. Per 1 september 2019 bestaat Neeltje’s Beautysalon namelijk 10 jaar. Reden genoeg om eens stil te staan bij dit mooie jubileum van de schoonheidssalon gericht op huidverbetering en op korte termijn ook op permanente make-up. “Als kind wist ik al zeker dat ik mijn eigen beautysalon wilde runnen,” vertelt Neeltje.

10 jaar Neeltje’s Beautysalon: een bijzondere mijlpaal

Het 10-jarig jubileum wilde Neeltje niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “Zelf sta je er niet zo snel bij stil, maar de afgelopen 10 jaar zijn voorbij gevlogen. Het is leuk om te zien hoe de salon gegroeid is door de jaren heen. Daarbij is zo’n jubileum toch wel iets bijzonders. Vandaar dat ik voor mijn klanten september heb omgedoopt tot een echte feestmaand waar ze leuke prijzen kunnen winnen, zoals bijvoorbeeld één jaar lang gratis behandelingen,” legt Neeltje uit.

Op jonge leeftijd al met make-up bezig

Al vroeg leek het voor Neeltje voorbestemd te zijn om de beautywereld in te gaan. Neeltje: “Waar jongens vaak piloot als droombaan hebben, wist ik op de basisschool al zeker dat ik later schoonheidsspecialiste wilde worden. Make-up vond ik op jonge leeftijd al erg interessant en ik probeerde altijd al verschillende kleuren uit. Een vriendinnetje uit mijn klas vertelde over dit vak, vervolgens heb ik mij daar in verdiept en wist ik het zeker. Ik wilde later, als ik groot was, mijn eigen schoonheidssalon. Op mijn 16e ben ik dan ook direct gestart met de opleiding en ben ik opgeleid tot visagiste en schoonheidsspecialiste.”

Klein begonnen en stapsgewijs gegroeid

Voordat Neeltje in 2009 haar eigen salon opende, werkte ze nog enkele jaren in een drogisterij. “Mijn droom was om mijn eigen salon te openen, maar eerst heb ik bij drogisterijen Henk van de Doelen en De Vlinder gewerkt en daar diverse diploma’s behaald. In 2009 heb ik de stap gezet om als zelfstandige aan de slag te gaan. Natuurlijk was dat klein en primitief met nog een eenvoudige behandelingsstoel, maar de eerste stap was gezet. Langzaam werd mijn klantenbestand groter waardoor ik vanaf 2010 nog maar 2 dagen bij de drogisterij hoefde te werken. Vervolgens ben ik stap voor stap verder gegroeid.”

 

“Straalt je huid, dan straal je van binnen ook.”

 

Het natuurlijk herstellend vermogen van de huid verbeteren

Neeltje vertelt: “De focus binnen mijn salon ligt echt op huidverbetering om schade aan de huid door middel van zon en straling en huidveroudering tegen te gaan. Steeds meer mensen hebben problemen met de huid, klagen over acne of hebben last van rimpels. Je kunt voor botox en injecties kiezen, maar op een natuurlijke wijze zijn er juist hele mooie resultaten te behalen. Dankzij mijn behandelingen kan de huid zichzelf weer gaan verbeteren. Het natuurlijk herstellend vermogen wordt dankzij de producten van Reviderm gestimuleerd.”

Meer zelfvertrouwen dankzij huidverbetering

“Met Microdermabrasie en Microneedling verminder je rimpels en lijntjes in het gezicht en wordt de structuur van de huid echt verbeterd. Ik vind het leuk om de huid van mensen te verzorgen en om ze te weer te laten stralen. Als je huid er mooi uitziet, dan voel je je beter. Straalt je huid, dan straal je van binnen ook. Daarnaast is het een momentje van ontspanning voor mensen. Iedereen heeft het zo druk tegenwoordig, dan is wat tijd voor jezelf prettig,” vertelt Neeltje.

Nieuwe permanente make-up behandelingen

Neeltje: “Op dit moment ben ik bezig met mijn opleiding Permanente Make-up. Dat is een hele andere tak van sport, maar ik merk dat daar veel vraag naar is onder mijn klanten. Je ziet dat veel vrouwen het toch makkelijk vinden als ze bij het wakker worden al mooi opgemaakt zijn. Dan hoeven ze minder tijd te besteden aan hun make-up. Het is heel leuk om te doen. Binnenkort rond ik mijn opleiding af en bied ik de nieuwe behandelingen voor permanente wenkbrauwen, eyeliner en lippen in mijn salon aan.”

10-jarig bestaan

“September staat in het teken van mijn 10-jarig bestaan. Bij de aanschaf van Reviderm producten in mijn salon krijgen klanten kortingen. Daarnaast loten ze mee voor leuke prijzen. Iedere week maak ik namelijk 2 winnaars bekend en aan het einde van de maand verloot ik de hoofdprijs. Eén jaar lang gratis behandelingen in mijn salon. Hoe leuk is dat,” sluit Neeltje af.

Jochem

Author Jochem

More posts by Jochem

Join the discussion 7 Comments