Projecten

Online Content Manager bij Capability

By 26 november 2018 No Comments
Project - Referentie

Een Online Content Manager op projectbasis.

Vrij Scherp is sinds mei 2017 verantwoordelijk voor alle online content van Capability en heeft alle teksten voor de nieuwe website geschreven.

Capability is een landelijke arbodienst die zich richt op het MKB. Het is hun doel om verzuim binnen bedrijven terug te dringen. Dit doen zij door bedrijven te begeleiden in het voorkomen van verzuim en door mensen zo snel als mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Jochem neemt inmiddels al ruim 1,5 jaar alle online content op zich. En daar boeken we ook aantoonbaar resultaten mee.”

Ronald DonkersCommercieel directeur Capability

Online content management

“Eind 2017 hebben we ons bedrijf opnieuw gepositioneerd waarbij we ons nu volledig richten op het MKB. Dit hebben we vervolgens ook in onze communicatie uitingen doorgevoerd. Jochem heeft hierin alle teksten geschreven voor onze nieuwe website. Deze sluiten nu perfect aan op onze doelgroep, zijn resultaatgericht geschreven en brengen de boodschap over die wij willen overdragen. Daarnaast heeft hij de nieuwe positionering ook meegenomen in een nieuwe communicatiestijl, social content en e-mailmarketing.”

Expertise op projectbasis in huis

“Waar we voorheen marketing en communicatie in-house hadden, hebben we er 1,5 jaar geleden bewust voor gekozen om op projectbasis een specialist in te schakelen. Dit levert ons diverse voordelen op. Je haalt een expert in huis die gericht aan bepaalde projecten werkt. Daardoor zijn we flexibel in het op- en afschalen waar nodig.”

Een bewezen concept

“Het fijne aan de samenwerking met Jochem is dat je een specialist in huis hebt die complete marketing en communicatie projecten uit handen neemt, je hebt daar geen omkijken meer naar. Je weet dat het goed gebeurd. Jochem neemt inmiddels al ruim 1,5 jaar alle online content op zich. En daar boeken we ook aantoonbaar resultaten mee.”

Capability

Alle teksten voor nieuwe website

Een nieuwe positionering dient ook in de communicatiemiddelen doorgevoerd te worden. Vandaar dat er een nieuwe website is ontwikkeld. De nieuwe website van Capability sluit beter aan bij haar doelgroep; het MKB. MKB'ers willen duidelijkheid. Zij zijn het liefst bezig met ondernemen, zij willen vooruit. Daar is geen tijd voor geneuzel en ondoorzichtigheid. Vandaar dat de nieuwe site, en daarbij ook de webteksten, zijn gericht op transparantie. Mensen weten direct waar ze aan toe zijn. En dat op een informele maar toch directe toon. Met een actieve schrijfwijze vertelt Capability hun aanpak en maken zij hun pay-off; ondernemers in arbo- en verzuim waar. Een herkenbare aanpak voor mede-ondernemers.

Capability - Vrij Scherp
Capability

Online content strategie en creatie

Uit de nieuwe positionering en aanpak vloeit ook een content strategie en actieve social media inzet. Vrij Scherp heeft een communicatie stijl ontwikkeld die aansluit bij de nieuwe richting van Capability. Daarnaast heb ik een content strategie opgesteld waarmee op een uniforme wijze relevante content wordt gedeeld met de doelgroep. Aan de hand van een opgestelde content kalender creëer ik content voor de diverse kanalen. Een succesvolle aanpak waarmee resultaten worden bereikt.

Jochem

Author Jochem

More posts by Jochem