Projecten

Communicatie- en contentspecialist bij Capability

By 26 november 2018 No Comments
Project - Referentie

Een Contentspecialist op projectbasis.

Vrij Scherp was van 2017 t/m 2022 verantwoordelijk voor alle content van Capability en schreef alle teksten voor zowel online als offline uitingen.

Capability is een landelijke arbodienst die zich richt op het MKB. Het is hun doel om verzuim binnen bedrijven terug te dringen. Dit realiseren zij door bedrijven te begeleiden in het voorkomen van verzuim en door mensen zo snel als mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Jochem neemt inmiddels al ruim 1,5 jaar alle online content op zich. En daar boeken we ook aantoonbaar resultaten mee.”

Ronald DonkersCommercieel directeur Capability

Content marketing en creatie van marketingmiddelen

“Eind 2017 positioneerde we ons bedrijf opnieuw waarbij we ons nu volledig richten op het MKB. Dit hebben we vervolgens ook in onze communicatie uitingen doorgevoerd. Jochem heeft hierin alle teksten geschreven voor onze nieuwe website. Deze sluiten nu perfect aan op onze doelgroep, zijn resultaatgericht geschreven en brengen de boodschap over die wij willen overdragen. Daarnaast heeft hij de nieuwe positionering ook meegenomen in een nieuwe communicatiestijl, social content en e-mailmarketing.”

Expertise op projectbasis in huis

“Waar we voorheen marketing en communicatie in-house hadden, hebben we er in 2017 bewust voor gekozen om op projectbasis een specialist in te schakelen. Dit levert ons diverse voordelen op. Je haalt een expert in huis die gericht aan bepaalde projecten werkt. Daardoor zijn we flexibel in het op- en afschalen waar nodig.”

Een bewezen concept

“Het fijne aan de samenwerking met Jochem is dat je een specialist in huis hebt die complete marketing- en communicatieprojecten uit handen neemt, je hebt daar geen omkijken meer naar. Je weet dat het goed gebeurd. Jochem nam gedurende 5 jaar het creëren van alle marketing en communicatie uitingen op zich. En daar boekten we ook aantoonbaar resultaten mee.”

Capability

Alle teksten voor nieuwe website

Een nieuwe positionering dient ook in de communicatiemiddelen doorgevoerd te worden. Vandaar dat Capability in 2017 een nieuwe website presenteerde. Deze sluit beter aan bij haar doelgroep; het MKB. MKB'ers willen duidelijkheid. Zij zijn het liefst bezig met ondernemen, zij willen vooruit. Daar is geen tijd voor wollig taalgebruik en containerbegrippen. Vandaar dat de nieuwe site, en daarbij ook de webteksten, zijn gericht op transparantie. Mensen weten direct waar ze aan toe zijn. En dat op een informele maar toch directe toon. Met een actieve schrijfwijze vertelt Capability hun aanpak en maken zij hun pay-off; ondernemers in arbo- en verzuim waar. Een herkenbare aanpak voor mede-ondernemers.

Capability - Vrij Scherp
Capability

Online content strategie en creatie

Uit de nieuwe positionering en aanpak vloeide ook een contentstrategie en actieve social media inzet. Vrij Scherp ontwikkelde een communicatiestijl die aansluit bij de nieuwe richting van Capability. Daarnaast stelde ik een contentstrategie op waarmee op een uniforme wijze relevante content wordt gedeeld met de doelgroep. Aan de hand van een opgestelde contentkalender creëerde ik content voor de diverse kanalen. Een succesvolle aanpak waarmee resultaten werden bereikt.

Jochem

Author Jochem

More posts by Jochem